Buffalo komt met groot nieuws: 'Ik stop ermee als profvoetballer'

Buffalo komt met groot nieuws: 'Ik stop ermee als profvoetballer'

08-12-2017 07:00
2

AA Gent is aan een ferme remonte bezig in het klassement. De troepen van Yves Vanderhaeghe gooiden het sinds de trainerswissel over een heel andere boeg. Met succes: de Buffalo’s staan nog voor de winterstop stevig in de top zes, het wil die plek dan ook vasthouden. Al kan het daarvoor niet meer rekenen op Thomas Matton, hij zet een punt achter zijn carrière.

De 32-jarige middenvelder kwam dit seizoen aan amper 26 speelminuten. De ex-speler van onder meer Zulte Waregem en KV Kortrijk sukkelde al een hele poos met verschillende blessures. Dit seizoen liep Matton een blessure aan de achillespees op, iets wat voor hem de druppel was. Vrijdag kondigt hij officieel aan dat hij ermee ophoudt als profvoetballer, aldus Het Nieuwsblad. 

De Gentenaar zal echter niet bij de pakken blijven zitten. Twee jaar geleden startte hij met een opleiding lichamelijk opvoeding en hij zou nadien bij AA Gent een functie krijgen. In de Gentse jeugdopleiding zijn er namelijk nog enkele beschikbare plaatsjes. Het contract van Matton liep sowieso af op het einde van dit seizoen.