EK-beslissing zindert nog stevig na: 'Anderlecht verdient de doodstraf'

EK-beslissing zindert nog stevig na: 'Anderlecht verdient de doodstraf'

07-12-2017 23:20
12

Geen Eurostadion en dus ook geen EK2020. Het EK komt definitief niet naar ons land in 2020. Tot de grote ergernis van Hugo Camps. De columnist hekelt alle tegenstanders van het stadion en haalt flink uit.

'We hadden de kans ons eigen Wembley te creëren, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en de eindbestemming werd dus Bokrijk. Ik hoop nooit nog een minister op het ereterras van een voetbalclub te zien. Kleiduifschieten, alla', klinkt het in zijn column in Het Laatste Nieuws.

'We hebben bijna de beste voetballers van de wereld, maar een Eurostadion is hen niet gegund. Terecht heeft de UEFA een streep gezet onder het gekonkel van de KBVB, de politiek, sommige clubs en projectontwikkelaars. De blamage is onherstelbaar. België gedegradeerd tot ontwikkelingsland. De strijd om een bouwvergunning is een Boerenkrijg geworden. Dan vervalt elk recht van spreken.'

Hij wijst niet alleen naar de politici, maar naar heel wat andere spelers in het verhaal. 'Gastland worden van een Europees kampioenschap is een privilege. Wie daar slonzig mee omspringt, is een relict. Professioneel en infrastructureel hoort het Belgische voetbal tot de tijd van paard en kar. De KBVB, Anderlecht, regeringen en een zootje ongeregeld verdienen de doodstraf', besluit hij streng.