Zulte Waregem kan Europese campagne nog afsluiten met knappe zege

07-12-2017 22:54
2

Het Europese seizoen zit erop voor Zulte Waregem, maar dat heeft Essevee toch nog met een positief gevoel afgesloten. In eigen huis wonnen de mannen van Francky Dury met 3-2.

Voor Lazio was de kwalificatie al binnen, waardoor de Italiaanse ploeg besloot om met een veredeld B-elftal voor de dag te komen. Een verandering die in de kaarten van Zulte Waregem speelde, dat bijzonder goed voor de dag kwam.

Na zes minuten voetballen stond Essevee al op voorsprong na een treffer van Nill De Pauw. Die voorsprong kon echter groter worden, maar onder andere Onur Kaya en Kingsley Madu vergaten te scoren.

Doelpuntenfestival
Lazio probeerde na de rust nog wat te prikken, maar tot veel grote kansen kwam het niet voor de Italiaanse ploeg. Sterker nog, het was aan de andere kant dat gescoord werd. Michael Heylen kon een hoekschop van De Pauw binnen knikken: 2-0.

De Italiaanse bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en gingen op zoek naar doelpunten. Twintig minuten voor tijd was het dan toch raad. Felipe Caicedo kon voor de aansluitingstreffer zorgen. Het ging nog van kwaad naar erger toen vijftien minuten voor tijd invaller Lucas voor de 2-2 zorgde.

Niet naar de zin van Aaron Leya Iseka, die toch nog voor een West-Vlaamse glimlach kon zorgen. Met een knap doelpunt zorgde hij voor de 3-2 eindstand.