Ghelamco laat niet los: Wij gaan stadion bouwen voor Anderlecht

Ghelamco laat niet los: "Wij gaan stadion bouwen voor Anderlecht"

07-12-2017 20:30
8

Wat al een tijdje in de lucht hing is nu werkelijkheid geworden: het EK 2020 komt niet naar Brussel. De plannen voor het Eurostadion staan nog nergens, en dus wordt Brussel geschrapt als speelstad. Dat betekent echter niet dat het Eurostadion er niet komt, zo zegt bouwheer Ghelamco zelf.

Het bedrijf van Paul Gheysens, ook een mogelijke overnemer van Anderlecht, laat zich niet kisten door deze tegenslag. Meer nog, het blijft overtuigd dat Anderlecht binnenkort in een stadion van Ghelamco speelt.

"Ghelamco is meer dan ooit vastberaden om als bouwheer de belofte van een nieuwe voetbaltempel na te komen. Als bouwheer hebben we een harde belofte gedaan, ten opzichte van de fans van het Belgisch voetbal, van de nationale ploeg, van de stad Brussel en heel het land: een nieuwe voetbaltempel bouwen in de Europese hoofdstad", zo staat te lezen in een persbericht.

Het dossier in de vuilbak gooien is voorlopig niet aan de orde. "We zijn mensen van ons woord en zullen er alles aan doen om onze verbintenis na te komen. We hebben dit in Gent gedaan voor AA Gent, ondanks veel obstakels, voor de nieuwe tribune van Antwerp en zullen dit ook doen voor Anderlecht en het nationale team.