Buitenkans voor Belgische clubs? 'Lestienne kan vrije speler worden'

Buitenkans voor Belgische clubs? 'Lestienne kan vrije speler worden'

07-12-2017 18:50
5

Het gaat niet al te best met Rubin Kazan. De Russsiche club zou in de serieuze geldproblemen zitten. Dat kan ook bijzonder grote sportieve gevolgen hebben.

Volgens The Daily Telegraph heeft Rubin Kazan een schuld van maar liefst elf miljoen euro. Spelers zouden daardoor al tot vier maanden niet meer betaald zijn. Dat kan nog ernstige gevolgen hebben. Voetballers kunnen namelijk hun contract ontbinden bij een club wanneer ze een tijdje niet betaald worden. Eén van die voetballers is Maxime Lestienne.

De flankspeler is geen onbetwistbare basisspeler bij de club en zou één van de spelers kunnen zijn die zijn contract ontbindt. De ex-speler van Club Brugge zit momenteel aan twee doelpunten en één assist in tien wedstrijden.

Lestienne zijn carrière zit na enkele mislukkingen in het buitenland wat in het slop. Hij werd in het verleden al in het verband vebracht met een terugkeer naar België, maar tot een transfer kwam het toen niet. Mogelijk komt daar nu verandering in. Tenzij een andere Belgische club het erop waagt om Lestienne aan te trekken.