OFFICIEEL: Belgisch toptalent op proef bij Duitse tweedeklasser

OFFICIEEL: Belgisch toptalent op proef bij Duitse tweedeklasser

07-12-2017 15:48

Er zit mogelijk een opvallende transfer aan te komen voor Thibaud Verlinden, de zoon van ex-Rode Duivel Dany. De 18-jarige Verlinden, die op zijn doorbraak wacht bij Stoke City, traint momenteel mee met de Duitse tweedeklasser Sankt Pauli.

Verlinden stond dinsdag voor de eerste keer op het trainingsveld bij Sankt Pauli, dat een samenwerkingsverband heeft met Stoke City. De club uit Hamburg meldt dat Verlinden de gehele week zal meetrainen. Mogelijk wordt bekeken of hij na de winterstop als huurling een versterking kan zijn voor de nummer 14 van de ranglijst.

Sankt Pauli staat slechts twee punten boven de degradatiezone en dat komt vooral door het gebrek aan goals. In de eerste 16 matchen wist de ploeg amper veertien goals te produceren. Verlinden kan als buitenspeler wellicht van waarde zijn om het scoringsprobleem op te lossen. Hij krijgt dus een week om de nieuwe coach Markus Kauczinski te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Onze landgenoot, die een vaste waarde is bij de nationale U19, staat al enkele jaren te boek als een groot talent. Verlinden, die in de jeugd voor Standard Luik uitkwam, maakte op 8 augustus in de tweede ronde van de League Cup zijn debuut in de hoofdmacht van Stoke. Daarnaast haalde hij al bij diverse competitieduels de wedstrijdselectie, maar tot een debuut in de Premier League kwam het nog niet. Mogelijk wordt dat moment nog verder uitgesteld.