Crisis loert om de hoek in Limburg: Dat is weg bij Racing Genk

Crisis loert om de hoek in Limburg: "Dat is weg bij Racing Genk"

donderdag 7 december 2017 om 11:30

Racing Genk gaat nog heel hard moeten werken om in Play-Off 1 te geraken. Na de nieuwe nederlaag bij KV Mechelen (3-2) staat het maar achtste. Wim De Coninck ziet een ploeg in crisis.

In Sport/Voetbalmagazine maakt hij duidelijk dat hij zich zorgen maakt om de Limburgers. "Het woord crisis wordt heel snel in de mond genomen, maar na een zes op zes tegen Anderlecht en Club Brugge volgde een 5 op 15 en ben je echt terug naar af. Vooral het gebrek aan scorend vermogen, fysieke présence en overtuiging valt op."

"Genk is een twijfelende ploeg, waarbij dat frivole, technisch verfijnde voetbal van vorig seizoen met heel veel positiewissels en snelheid, weg is. Het missen van Sander Berge en Bryan Heynen kost veel punten en het heeft ook te maken met de mindere vorm van Alejandro Pozuelo en Roeslan Malinovski, slechts een schim van toen, waardoor opeens veel vragen worden gesteld bij (hun relatie met) Albert Stuivenberg, die nu twee punten minder heeft dan Peter Maes vorig seizoen."

Genk kan echter net ietsje meer op het moment van de waarheid. "Ze staan nu voor dezelfde uitdaging als AA Gent: vier op zes halen. Lastig, al valt me daar wel op dat ze een versnelling hoger kunnen voetballen met het mes op de keel."

Plaats een reactie

VeeDeeVee +11224
donderdag 7 december 2017 om 11:52
Thuis tegen Eupen moet er gewonnen worden he, zoveel is duidelijk.
Vind ik leuk
donderdag 7 december 2017 om 12:45
En dat zie ik ze niet doen..
Eupen voetbalt aardig! Daar komt meer gevaar van dan van Genk.
Ik blijf het frappant vinden dat een ploeg elk jaar opnieuw zo moet krasselen om in die top6 te geraken..alles is er:infrastructuur, geld, supporters, spelers..ik snap er totaal niets van!
Vind ik leuk
GT8 +325
donderdag 7 december 2017 om 12:52
Zodra ze uitgeschakeld zijn voor de beker, is het byebye stuivie
Vind ik leuk
stama +712
donderdag 7 december 2017 om 19:22
Bovengenoemde wisten we allang. Analyse van een analist ontbreekt. Waarom gaat het slecht? De trainer? De spelers? het bestuur? en ga zo maar verder. Er zijn meerdere oorzaken: lang en zwaar seizoen, te snel moeten opstarten, 2 trainingskampen van het goede te veel, te veel gekwetsen waardoor evenwicht weg is, belangrijke spelers die niet renderen en vooral te weining initiatief tonen.... Het bestuur heeft mi één grote fout gemaakt door de kern samen te houden (Pozuelo heeft een spel gespeeld en de andere spelers weten dat ook). De gedane transfers renderen niet (Benson te licht, Ingvartsent) enkel Aidoo kan zich tonen. De spelers die notabene goed betaald worden dragen mi een grote verantwoordelijkheid. Stuivenberg is een trainer die luistert en handelt ernaar, dan is het duidelijk dat de mentaliteit van enkelen niet goed zit. Trouwens als het niet goed loopt dan is er nog altijd inzet en grinta en dat mist dit KRC. Conclusie is dit het gevolg van Trainer, twijfelachtig. Spelers zeer zeker, Bestuur gedeeltelijk (koop spelers met meer grinta, karakter ipv ogenschijnlijk gemakkelijke jongens).
Vind ik leuk
vrijdag 8 december 2017 om 10:07
Te weinig vechtersmentaliteit, te veel jonge spelers die tegen mindere tegenstanders maar met meer ervaring het onderspit moeten delven, te traag spel (Een goed uitgevoerde counter heb ik al een jaar niet gezien), Een uronen die wel regelmatig goed gepositioneerd staat links voorin maar nooit de achterlijn haalt, een matige bank......teveel problemen om makkelijk de top zes te halen
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Crisis loert om de hoek in Limburg: "Dat is weg bij Racing Genk"