Crisis loert om de hoek in Limburg: Dat is weg bij Racing Genk

  Crisis loert om de hoek in Limburg: "Dat is weg bij Racing Genk"

  donderdag 7 december 2017 om 11:30

  Racing Genk gaat nog heel hard moeten werken om in Play-Off 1 te geraken. Na de nieuwe nederlaag bij KV Mechelen (3-2) staat het maar achtste. Wim De Coninck ziet een ploeg in crisis.

  In Sport/Voetbalmagazine maakt hij duidelijk dat hij zich zorgen maakt om de Limburgers. "Het woord crisis wordt heel snel in de mond genomen, maar na een zes op zes tegen Anderlecht en Club Brugge volgde een 5 op 15 en ben je echt terug naar af. Vooral het gebrek aan scorend vermogen, fysieke présence en overtuiging valt op."

  "Genk is een twijfelende ploeg, waarbij dat frivole, technisch verfijnde voetbal van vorig seizoen met heel veel positiewissels en snelheid, weg is. Het missen van Sander Berge en Bryan Heynen kost veel punten en het heeft ook te maken met de mindere vorm van Alejandro Pozuelo en Roeslan Malinovski, slechts een schim van toen, waardoor opeens veel vragen worden gesteld bij (hun relatie met) Albert Stuivenberg, die nu twee punten minder heeft dan Peter Maes vorig seizoen."

  Genk kan echter net ietsje meer op het moment van de waarheid. "Ze staan nu voor dezelfde uitdaging als AA Gent: vier op zes halen. Lastig, al valt me daar wel op dat ze een versnelling hoger kunnen voetballen met het mes op de keel."

  Plaats een reactie

  VeeDeeVee +14902
  donderdag 7 december 2017 om 11:52
  Thuis tegen Eupen moet er gewonnen worden he, zoveel is duidelijk.
  Vind ik leuk
  Bart Thijs +3472
  donderdag 7 december 2017 om 12:45
  En dat zie ik ze niet doen..
  Eupen voetbalt aardig! Daar komt meer gevaar van dan van Genk.
  Ik blijf het frappant vinden dat een ploeg elk jaar opnieuw zo moet krasselen om in die top6 te geraken..alles is er:infrastructuur, geld, supporters, spelers..ik snap er totaal niets van!
  Vind ik leuk
  GT8 +499
  donderdag 7 december 2017 om 12:52
  Zodra ze uitgeschakeld zijn voor de beker, is het byebye stuivie
  Vind ik leuk
  Siculiana +112
  vrijdag 8 december 2017 om 10:07
  Te weinig vechtersmentaliteit, te veel jonge spelers die tegen mindere tegenstanders maar met meer ervaring het onderspit moeten delven, te traag spel (Een goed uitgevoerde counter heb ik al een jaar niet gezien), Een uronen die wel regelmatig goed gepositioneerd staat links voorin maar nooit de achterlijn haalt, een matige bank......teveel problemen om makkelijk de top zes te halen
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws