Crisis loert om de hoek in Limburg: Dat is weg bij Racing Genk

Crisis loert om de hoek in Limburg: "Dat is weg bij Racing Genk"

07-12-2017 11:30
3

Racing Genk gaat nog heel hard moeten werken om in Play-Off 1 te geraken. Na de nieuwe nederlaag bij KV Mechelen (3-2) staat het maar achtste. Wim De Coninck ziet een ploeg in crisis.

In Sport/Voetbalmagazine maakt hij duidelijk dat hij zich zorgen maakt om de Limburgers. "Het woord crisis wordt heel snel in de mond genomen, maar na een zes op zes tegen Anderlecht en Club Brugge volgde een 5 op 15 en ben je echt terug naar af. Vooral het gebrek aan scorend vermogen, fysieke présence en overtuiging valt op."

"Genk is een twijfelende ploeg, waarbij dat frivole, technisch verfijnde voetbal van vorig seizoen met heel veel positiewissels en snelheid, weg is. Het missen van Sander Berge en Bryan Heynen kost veel punten en het heeft ook te maken met de mindere vorm van Alejandro Pozuelo en Roeslan Malinovski, slechts een schim van toen, waardoor opeens veel vragen worden gesteld bij (hun relatie met) Albert Stuivenberg, die nu twee punten minder heeft dan Peter Maes vorig seizoen."

Genk kan echter net ietsje meer op het moment van de waarheid. "Ze staan nu voor dezelfde uitdaging als AA Gent: vier op zes halen. Lastig, al valt me daar wel op dat ze een versnelling hoger kunnen voetballen met het mes op de keel."