'Antwerp-eigenaar trekt in de aanval en eist tot 70 miljoen euro van Anderlecht'

'Antwerp-eigenaar trekt in de aanval en eist tot 70 miljoen euro van Anderlecht'

07-12-2017 07:33
13

Paul Gheysens is er absoluut niet mee opgezet dat hij Anderlecht mogelijk niet kan overnemen. Niet alleen dat, de kans bestaat dat ook het Eurostadion er nooit komt. Anderlecht dreigt te moeten betalen. De Antwerp-eigenaar dreigt met een schadeclaim tegen RSCA.

Dat melden zowel Het Nieuwsblad als La Dernière Heure. De bedragen die Gheysens van Anderlecht eist zouden tot maar liefst zeventig miljoen euro kunnen oplopen,. Gheysens wil met de schadeclaim de gemaakte kosten en misgelopen inkomsten voor het Eurostadion compenseren.

Daarmee hoopt hij Anderlecht ook financieel onder druk te zetten om de club toch aan hem te verkopen. Ghelamco ontkent die geruchten. "Dergelijke schadeclaim is thans helemaal niet aan de orde", zegt Philippe Neyt, voorzitter van de familieraad. "Die bedragen zijn uit de lucht gegrepen en dienen enkel om de familie Gheysens in een negatief daglicht te stellen bij RSC Anderlecht en zijn aandeelhouders."

Paars-wit gaf aan dat het voor het einde van het jaar nog een nieuwe overnemer wil hebben. Gheysens was één van de grote kandidaten, maar hij lijkt het niet te gaan worden. Als hij de club tóch mag overnemen, valt zijn schadeclaim uiteraard weg.