Dury haalt uit naar Club en Gent: Onze talenten worden weggeplukt

Dury haalt uit naar Club en Gent: "Onze talenten worden weggeplukt"

07-12-2017 07:17
11

Een succesvol seizoen is het nog niet gebleken voor Zulte Waregem. De club kon geen Europese overwintering afdwingen en dreigt naast Play-Off 1 te grijpen. Francky Dury kent één van de redenen voor het moeilijke seizoen: de beste spelers worden snel weggehaald.

Essevee heeft dit seizoen een bijzonder jonge kern. Dat kan ook niet anders, vindt Dury. De jonkies die het goed doen worden namelijk snel weggehaald en kunnen niet rijpen bij Zulte Waregem. "Voor jongens van 19, 20 jaar is Europees voetbal een belasting. Aan die jongens, hoe talentvol ook, kan je niet vragen ons te kwalificeren in Europa. En zodra ze wél het verschil kunnen maken, worden ze weggehaald door Europese topclubs, zoals Tielemans. Zelfs Ajax kan Bandé hier zomaar weghalen", klonk het in Het Nieuwsblad.

Maar echt profiteren van die uitgaande transfers kon Zulte Waregem nog niet. De kas blijft vooralsnog leeg. "Bij ons moeten we door ons beperkt budget spelers huren. We leiden ze op, maar kunnen ze dan niet verkopen, wat dan weer het budget niet kan optrekken. En talenten als Hazard, Malanda en Meïté moeten we meteen laten vertrekken", zegt hij.

Dury kijkt naar buitenlandse clubs, maar ook naar de binnenlandse ploegen. Hij haalt scherp uit. "Eigen jeugdspelers opleiden is ook geen oplossing. Drie jaar geleden hadden we een heel talentvolle U14-lichting en in maart waren er al zeven weggeplukt door Club Brugge, AA Gent...", zucht de trainer.