'Anderlecht krijgt nog financiële meevaller, uitgespuwde Suarez moet betalen'

  'Anderlecht krijgt nog financiële meevaller, uitgespuwde Suarez moet betalen'

  donderdag 7 december 2017 om 06:59

  Matias Suarez zal zijn portefeuille toch moeten openen voor RSC Anderlecht. De Argentijn verbrak zijn contract in 2016 bij paars-wit omwillve van de terreurdreiging. Dat vindt de FIFA geen geldige reden.

  De FIFA besloot dat Suarez een schadevergoeding van 500.000 euro moet betalen. Dat meldt Het Nieuwsblad. Suarez gaf aan dat hij Anderlecht wilde verlaten door de terreurdreiging. Maar Ukkel, waar hij volgens de krant jarenlang leefde, wordt door de FIFA niet als een 'oorlogsgebied' beschouwd.

  De aanvaller wilde al een tijdje vertrekken en terugkeren naar zijn thuisclub Belgrano. Anderlecht en de Argentijnse ploeg raakten het echter niet eens over een transferbedrag. Samen met een advocaat besloot Suarez dan om een bijzondere reden om zijn nog lopende contract eenzijdig te verberen. Drie maanden ervoor waren er namelijk bommen ontploft in Zaventem en de Brusselse metro. Suarez gebruikte dat excuus om terug te keren naar thuisland.

  Niet naar de zin van Anderlecht, dat besloot om naar de FIFA te trekken. Anderlecht eiste eerst een schadevergoeding van vier miljoen euro, maar het werd uiteindelijk 500.000 euro. Suarez komt er dus nog licht van af. De spits en Anderlecht kunnen echter nog in beroep gaan tegen die beslissing.

  Plaats een reactie

  VeeDeeVee +14903
  donderdag 7 december 2017 om 10:05
  ‘Oorlogsgebied’ haha. Matti is een pussy!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws