Mertens en Napoli uitgeschakeld, Spurs-Belgen blijven ongeslagen

06-12-2017 22:45

Op woensdagavond zijn de laatste beslissingen in de groepsfase van de Champions League gevallen. Tottenham won in eigen huis van APOEL en blijft zo ongeslagen. Vertonghen en Dembele startten wel op de bank.

Groep E
Liverpool heeft op overtuigende wijze de koppositie in Groep E behouden. The Reds vermorzelden het Spartak Moskou van Quincy Promes met 7-0. Phillipe Coutinho opende de beschietingen al na vier minuten met een benutte penalty, waarna de Braziliaan en zijn landgenoot Roberto Firmino de stand binnen achttien minuten naar 3-0 tilden.

Na rust maakte Coutinho zijn hattrick vol, zorgde Sadio Mané voor nog eens twee doelpunten en nam Mohamed Salah het slotakkoord voor zijn rekening. Liverpool krijgt in de achtste finales gezelschap van Sevilla, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen het al uitgeschakelde Maribor.

Groep F

In groep F verloor Napoli met 2-1 op het veld van Feyenoord. Napoli kwam al na twee minuten op voorsprong via Zielinksi. In de 33e minuut kwam Feyenoord via Jorgensen. In de toegevoegde tijd scoorde St.Juste de winning-goal nog voor Feyenoord. Het Napoli van Dries Mertens eindigt zo derde in zijn poule en gaat niet door naar de volgende ronde.

Groep G
FC Porto heeft de tweestrijd met RB Leipzig om een Champions League-overwintering in zijn voordeel beslist. Leipzig verloor in eigen huis tegen het al geplaatste Besiktas: een benutte strafschop van Alvaro Negredo zorgde voor 0-1, waarna Naby Keita in de slotfase de gelijkmaker aantekende. Anderson Talisca had echter het laatste woord met de 1-2 in blessuretijd.

Porto had hierdoor genoeg aan een ruime 5-2 overwinning op AS Monaco. Vincent Aboubakar wees zijn ploeg de weg met twee goals, Yacine Brahimi, Alex Telles en Tiquinho Soares volgden zijn voorbeeld. De tegengoals kwamen op naam van Kamil Glik en Radamel Falcao.

Groep H
Borussia Dortmund en Peter Bosz zijn na de winterstop in de Europa League te bewonderen. BVB beleefde tegen Real Madrid een dramatische start en stond binnen het kwartier op achterstand dankzij Borja Mayoral en Cristiano Ronaldo (die als eerste speler ooit in alle zes de groepswedstrijden op het miljoenenbal tot scoren komt). Dortmund vocht zich dankzij twee doelpunten van Pierre-Emerick Aubameyang terug in de wedstrijd, maar moest in de slotfase nog een subtiele dropkick van Lucas Vazquez slikken.

Dit had echter geen gevolgen voor BVB, doordat Tottenham Hotspur van APOEL Nicosia won: Fernando Llorente, Heung-Min Son en Georges-Kévin N'Koudou zorgden voor de 3-0 eindstand. Dortmund en APOEL zijn allebei op twee punten geëindigd, maar de Duitsers hebben een beter doelsaldo.