Moet Vanhaezebrouck schuiven met sterkhouder Trebel? Toen was hij briljant

    Moet Vanhaezebrouck schuiven met sterkhouder Trebel? "Toen was hij briljant"

    woensdag 6 december 2017 om 19:18

    Adrien Trebel is dit seizoen uitgegroeid tot één van de absolute sterkhouders bij Anderlecht. Volgens Sport/Voetbalmagazine zou de Franse middenvelder nog beter renderen als hij een rijtje hoger mag spelen.

    Het weekblad maakt de vergelijking met Radja Nainggolan. "Trebel zingt een beetje vals, maar hij maakt zodanig veel lawaai dat hij nooit onzichtbare matchen speelt. Hij is een soort van Jupiler Pro Leagueversie van Nainggolan. Waarom zou hij niet dezelfde weg kunnen bewandelen?", aldus Guillaume Gautier, journalist bij Sport/Voetbalmagazine.

    "Bij AS Roma liet Luciano Spalletti Il Ninja vorig seizoen schitteren in een 3-4-2-1 die vergelijkbaar is met het systeem dat door Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht gespeeld wordt. De Rode Duivel bezette dan één van de twee posities achter de diepe spits. Zo kwam hij ook in posities die zijn kansen op een goal verhoogden."

    Geen controleur
    Volgens Gautier moet Trebel dus een rijtje hoger gaan spelen op een positie die momenteel ingenomen wordt door Sofiane Hanni en Pieter Gerkens. "Op die positie was hij tegen Lokeren briljant. Hij was betrokken bij alle kansen van Anderlecht op het einde van de match. Zijn aggresieve spel bracht Lokeren serieus in de problemen."

    "Als hij voor de verdediging opereert, brengt hij met zijn enthousiasme zijn eigen ploeg schade toe. Hij heeft te vaak de neiging zijn positie te verlaten en druk te gaan zetten, maar daardoor komt Sven Kums onder druk. Om op het middenveld goed uit de verf te komen mist Trebel de mentaliteit van een controleur."

    Plaats een reactie

    TP17 +598
    woensdag 6 december 2017 om 20:01
    Trebel was zelfs uitstekend op de linkerflank tegen Bayern. Je kan hem overal zetten op het middenveld, maar niet hoger, want daar heeft hij de creativiteit niet voor
    Vind ik leuk
    Bart1999 +1449
    donderdag 7 december 2017 om 20:04
    Juist, Kums loopt daar ook nog ergens rond.
    Vind ik leuk

    Bekijk het laatste nieuws