Essevee steekt hand in eigen boezem: We zijn te zuinig geweest deze zomer

  Essevee steekt hand in eigen boezem: "We zijn te zuinig geweest deze zomer"

  woensdag 6 december 2017 om 18:35

  Zulte Waregem speelt donderdag zijn laatste wedstrijd in de Europa League tegen Lazio Roma. Franky Dury heeft momenteel echter andere zorgen, want het draait niet meer in de Belgische competitie. De coach van Essevee ziet als hoofdreden de beperkte financiële middelen.

  "Eigenlijk had ik deze match tegen Lazio liever niet gespeeld", vertelde een eerlijke Dury aan Sporza. "We zijn toch al uitgeschakeld en er komen nu vier belangrijke matchen aan in de competitie. Ik wil onze derde plaats in de groep wel verdedigen, zodat we niet voor niets gewonnen hebben tegen Vitesse."

  De aandacht van Dury gaat dus vooral naar de Jupiler Pro League. "Iedereen beseft dat we met Zulte Waregem niet in de meest comfortabele positie zitten, maar het is ook niet zo dramatisch als wordt voorgesteld. We hadden een heel goede start, maar nadien misten we wat geluk en vertrouwen."

  Beperkt budget
  Volgens de coach heeft Zulte Waregem afgelopen zomer fouten gemaakt op de transfermarkt. "We hebben budgettair flink moeten bezuinigen, maar iedereen beseft nu dat we te zuinig zijn geweest. In januari proberen we een correctie uit te voeren om te proberen ons seizoen toch nog te redden."

  "Dan spreek ik niet over Play-off I, maar wel om uit deze benarde situatie te geraken. Als je mij vijf miljoen geeft, dan hadden we zeker andere transfers gedaan. Ik heb vorig jaar al gezegd dat we minder huurlingen wilden, maar we hebben er weer acht. Gewoon omdat we het geld niet hebben om spelers te kopen."

  Plaats een reactie

  VeeDeeVee +15053
  woensdag 6 december 2017 om 18:38
  Ze hebben nochtans wel genoeg kwaliteit om rond de 6e plaats te eindigen.
  Vind ik leuk
  Wolf1986 +1669
  woensdag 6 december 2017 om 19:14
  Ze dachten een ploeg bijeen te huren. Maar als ze goed genoeg waren, werden ze niet verhuurd
  Vind ik leuk
  TP17 +598
  woensdag 6 december 2017 om 20:03
  Af en toe zal het tegenvallen, maar wat Dury en Zulte de laatste jaren gepresteerd hebben, is echt fantastisch. Eén minder jaartje hoort er nu eenmaal bij
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws