Vanhaezebrouck kwam te laat: Dan had je thuis tegen Celtic anders gespeeld

Vanhaezebrouck kwam te laat: "Dan had je thuis tegen Celtic anders gespeeld"

06-12-2017 15:26
4

RSC Anderlecht beëindigde de Champions League-campagne als vierde en laatste van haar poule. Een overwinning op Celtic FC (0-1) op de slotspeeldag volstond niet om Europese overwintering af te dwingen. Eddy Snelders weet hoe het wél had gekund.

Als Hein Vanhaezebrouck zich vroeger aan Anderlecht had verbonden, zat paars-wit nu misschien wel in de Europa League. "Misschien had je dan thuis tegen Celtic wel anders gespeeld, wel punten gehaald", denkt Snelders luidop bij Sporza. "Dan waren de spelers misschien sneller in vorm geweest, waardoor de gemiste kansen thuis tegen Bayern München toch doelpunten waren geweest, waardoor je daar eventueel kon stunten en een puntje kon halen."

"Het zijn per slot van rekening dezelfde spelers, die anders gepositioneerd worden, die meer vertrouwen krijgen. De nadruk wordt meer op het voetbal gelegd. Het is niet ondenkbaar dat, moest Vanhaezebrouck vroeger aan het roer hebben komen te staan, er andere mogelijkheden waren. Dat waren details die de doorslag gaven en die maken dat je nu na Nieuwjaar niet meer Europees speelt en anders wel", besluit de analist.