Vanhaezebrouck kwam te laat: Dan had je thuis tegen Celtic anders gespeeld

  Vanhaezebrouck kwam te laat: "Dan had je thuis tegen Celtic anders gespeeld"

  Gepubliceerd: woensdag 6 december 2017 om 15:26wo 06-12-2017 om 15:26

  RSC Anderlecht beëindigde de Champions League-campagne als vierde en laatste van haar poule. Een overwinning op Celtic FC (0-1) op de slotspeeldag volstond niet om Europese overwintering af te dwingen. Eddy Snelders weet hoe het wél had gekund.

  Als Hein Vanhaezebrouck zich vroeger aan Anderlecht had verbonden, zat paars-wit nu misschien wel in de Europa League. "Misschien had je dan thuis tegen Celtic wel anders gespeeld, wel punten gehaald", denkt Snelders luidop bij Sporza. "Dan waren de spelers misschien sneller in vorm geweest, waardoor de gemiste kansen thuis tegen Bayern München toch doelpunten waren geweest, waardoor je daar eventueel kon stunten en een puntje kon halen."

  "Het zijn per slot van rekening dezelfde spelers, die anders gepositioneerd worden, die meer vertrouwen krijgen. De nadruk wordt meer op het voetbal gelegd. Het is niet ondenkbaar dat, moest Vanhaezebrouck vroeger aan het roer hebben komen te staan, er andere mogelijkheden waren. Dat waren details die de doorslag gaven en die maken dat je nu na Nieuwjaar niet meer Europees speelt en anders wel", besluit de analist.

  Poll

  Stel dat Vanhaezebrouck sinds de zomer trainer zou geweest zijn van Anderlecht, op welke positie was Anderlecht dan geëindigd in deze poule?

  (104 stemmen)

  Plaats een reactie

  woensdag 6 december 2017 om 15:40
  Alleen al het feit dat je op deze vraag kan antwoorden met 'eerste' of 'tweede' is lachwekkend...
  Vind ik leuk
  CobraX +536
  woensdag 6 december 2017 om 16:35
  Een kans heb je altijd, hoe klein die ook is. Al vergeten dat we ooit voor Manchester United geëindigd zijn?

  Dit gezegd zijnde heb ik nooit geloofd in de eerste of tweede plaats. Daarvoor moest echt alles meezitten voor ons en alles tegenzitten voor Bayern en/of PSG.
  Vind ik leuk
  Patfey +5516
  woensdag 6 december 2017 om 21:35
  Ik weet niet. Bayern was misschien wel te pakken. Toen Anderlecht daar naar toe moest, zaten ze nog in een dal(ketje), in het pre-Heynckes tijdperk. Stel je voor dat je daar kan winnen, dan verandert alles.
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +15842
  woensdag 6 december 2017 om 16:01
  Dat zijn vijgen na Pasen.. Blik op de competitie, dat is wat telt nu. Achteraf blijven ziften heeft geen zin. Als, als, als...
  Vind ik leuk
  Boerken +7041
  donderdag 7 december 2017 om 08:23
  Als als als, bullshit allemaal . Iedereen kan zeggen als als als
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws