We zullen in januari in eer en geweten bekijken wat er mogelijk is

"We zullen in januari in eer en geweten bekijken wat er mogelijk is"

06-12-2017 14:35
13

RSC Anderlecht redde dinsdagavond haar gezicht in de Champions League. De 0-1-zege op bezoek bij Celtic FC leverde echter geen Europese overwintering op. Na de eerdere bekeruitschakeling tegen Standard Luik blijft er nu nog één doel over: de landstitel pakken.

In de Jupiler Pro League volgt paars-wit momenteel op zeven punten van koploper Club Brugge. Een overbrugbare kloof in Play-Off 1, al gelooft Herman Van Holsbeeck dat er dan op transfervlak wat moet gebeuren. ""Ik denk dat er in deze groep niet zoveel nodig is. Alleen moet het er in januari "boenk" op zijn. Dan denk ik dat Anderlecht gewapend is om te strijden voor de 35e titel", zegt de sportief manager bij Sporza.

"Als je onze ploeg de laatste weken bekijkt, is het een kwestie van vertrouwen bij een aantal spelers. Dan spreek ik over het aanvallende compartiment en vooral over de spitsen. We creëren wel voldoende kansen, maar hebben het nog altijd moeilijk om het af te maken. Dat is een werkpunt en we zullen in januari in eer en geweten bekijken wat er kan gebeuren", kondigt Van Holsbeeck veranderingen aan.

Niet alleen aan ingaande zijde, maar ook uitgaand mag er wat verwacht worden. "Ik hoor dat onze kern te groot is. Maar we zullen met de coach een analyse maken in de komende dagen en weken en kijken wat we nodig hebben om onze doelstelling te behalen en dat is kampioen worden."