'Pech voor Vermaelen: Messi wijst naar Nederlander als opvolger voor boezemvriend'

'Pech voor Vermaelen: Messi wijst naar Nederlander als opvolger voor boezemvriend'

06-12-2017 14:01
2

Na heel wat blessureleed zit het Thomas Vermaelen momenteel even mee bij FC Barcelona. Aangezien zowel Javier Mascherano als Samuel Umtiti in de lappenmand liggen, krijgt de Rode Duivel de laatste weken een vaste basisplek. Dat lijkt echter niet lang te gaan duren.

Niemand minder dan Lionel Messi zou zich met de zaken bemoeien, stelt Diario Gol. Het Spaanse medium weet dat de Argentijnse superster zijn landgenoot Mascherano aanraadt om in de winter andere oorden op te zoeken. De verdediger is dit seizoen slechts wisselspeler en Messi hoopt zijn maatje topfit aan zijn zijde te hebben op het WK van komende zomer. Vanuit China zou er interesse zijn voor Mascherano.

Goed nieuws voor Vermaelen, zo'n concurrent minder, zou je dan denken. Schijn bedriegt echter. Diario Gol weet dat enkele 'zwaargewichten' van Barça, waaronder Messi, bij het bestuur hebben aangetrokken op een nieuwe centrale verdediger. Die aankoop moet dan de concurrentie aangaan met Umtiti, die gewoon weer in de basis verwacht wordt wanneer hij terugkeert uit blessure. De Spaanse bron weet ook wie Vermaelen en co het vuur aan de schenen zal moeten leggen: de achttienjarige Matthijs de Ligt van Ajax.