'AA Gent moet trio teleurstellen, vertrek in de winterstop dringt zich op'

'AA Gent moet trio teleurstellen, vertrek in de winterstop dringt zich op'

06-12-2017 13:51
3

De spelerskern van AA Gent is dit seizoen bijzonder ruim. Heel wat spelers vallen wekelijks dan ook uit de selectie. Door de uitschakeling in Europa moet er ook gesnoeid worden in de huidige kern. Drie spelers worden het slachtoffer.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn er al zeker drie spelers die komende winter vertrekken. Tesfaldet Tekie, de Zweed die in januari van dit jaar nog voor meer dan een miljoen euro werd weggeplukt, is één van die drie. Hij speelde nog geen minuut, maar tekent wellicht een contractverlenging tot medio 2021. Daarna wordt hij uitgeleend aan Östersunds FK uit zijn thuisland.

Naast Tekie komt er ook een uitleenbeurt aan voor Aboubakary Koita en Thibault De Smet. Het duo komt niet in de plannen van Yves Vanderhaeghe voor en moet op zoek naar speelminuten. Gent gelooft nog in de twee negentienjarige spelers en gaat dus enkel akkoord met een uitleenbeurt. Het is nog niet geweten welke clubs de bestemmingen gaan worden. De Smet is de enige van de twee die dit seizoen al eens mocht spelen, in de beker tegen Geel.