'AA Gent moet trio teleurstellen, vertrek in de winterstop dringt zich op'

  'AA Gent moet trio teleurstellen, vertrek in de winterstop dringt zich op'

  woensdag 6 december 2017 om 13:51

  De spelerskern van AA Gent is dit seizoen bijzonder ruim. Heel wat spelers vallen wekelijks dan ook uit de selectie. Door de uitschakeling in Europa moet er ook gesnoeid worden in de huidige kern. Drie spelers worden het slachtoffer.

  Volgens Het Laatste Nieuws zijn er al zeker drie spelers die komende winter vertrekken. Tesfaldet Tekie, de Zweed die in januari van dit jaar nog voor meer dan een miljoen euro werd weggeplukt, is één van die drie. Hij speelde nog geen minuut, maar tekent wellicht een contractverlenging tot medio 2021. Daarna wordt hij uitgeleend aan Östersunds FK uit zijn thuisland.

  Naast Tekie komt er ook een uitleenbeurt aan voor Aboubakary Koita en Thibault De Smet. Het duo komt niet in de plannen van Yves Vanderhaeghe voor en moet op zoek naar speelminuten. Gent gelooft nog in de twee negentienjarige spelers en gaat dus enkel akkoord met een uitleenbeurt. Het is nog niet geweten welke clubs de bestemmingen gaan worden. De Smet is de enige van de twee die dit seizoen al eens mocht spelen, in de beker tegen Geel.

  Plaats een reactie

  Lord Wenger +14934
  woensdag 6 december 2017 om 14:07
  Hmm weer 2 jonge Belgen - weliswaar tijdelijk - weg. Bjedov en Matton zullen ook wel vertrekken in januari en wat is er eigenlijk met Chakvetadze gebeurd?

  En Noël Soumah? Hoe stelt die het met zijn hartproblemen? Of staat die zelfs niet meer onder contract? Want daar horen we niks meer van.
  [Reactie gewijzigd op woensdag 6 december 2017 om 15:57]
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +14962
  woensdag 6 december 2017 om 15:50
  De Smedt is toch wel een jongen met veel potentieel, daar mogen ze toch wel op inzetten. Een uitleenbeurt zal hem misschien goed doen.
  Vind ik leuk
  firedwarf +3141
  woensdag 6 december 2017 om 18:17
  Weer ne belg minder met De Smet die al een paar matchen heeft mogen invallen... Dacht da gent belgen tekort had???
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws