Sa Pinto zwaar onder vuur: Wat vindt hij abnormaal? Een speler omver schoffelen

Sa Pinto zwaar onder vuur: "Wat vindt hij abnormaal? Een speler omver schoffelen"

06-12-2017 12:00
15

Ricardo Sa Pinto werd door het Bondsparket voor drie wedstrijden geschorst na zijn wangedrag tijdens en na de bekerwedstrijd in en tegen Anderlecht. De kritiek op de Portugese coach was al bijzonder groot, zeker omdat hij zelf de vermoorde onschuld speelt. Standard gaat niet akkoord met het voorstel, zij gaan dan ook in beroep tegen de uitspraak.

Woensdag liet Standard op zijn website weten dat het niet akkoord gaat met de schorsing van drie speeldagen. 'Gezien het disproportionele karakter van de aan zijn coach opgelegde straf, Ricardo Sa Pinto, is Standard de Liège van mening dat het geen andere keuze heeft dan in beroep te gaan tegen dit vonnis', klinkt het.

Het Belang van Limburg vindt het gedrag van de Standard-coach beneden alle peil. 'Laat ons starten met het begin. We mogen niet vergeten dat een supporter zijn ploeg hoort aan te moedigen in plaats van objecten richting spelers en coaches te werpen. Wie het toch niet kan laten, moet op de kermis ballen richting geverfde conservenblikken mikken. Krijg je er nog een pluchen tijger bij. De RSCA-fans misdroegen zich tijdens de match tegen Standard', opent het dagblad.

Geen excuus
Al zijn die incidenten absoluut geen excuus voor een trainer. 'Maar dat geeft Sa Pinto natuurlijk geen vrijgeleide om te solliciteren naar een hoofdrol in een slechte tv-soap. De Standard-trainer vond het nodig om het terrein op te springen en kermend tegen de grond te gaan. Daarna schold hij scheidsrechter Luc Wouters ook nog eens de huid vol. Ergste van al, Sa Pinto vond zijn gedrag normaal.'

'Wat vindt hij dan abnormaal? Of wanneer kan het voor hem dan niet meer door de beugel? Als hij de grasmat op stormt om een doorgebroken speler van de tegenstander onderuit te schoffelen? Met een groene streep van de tackle als eeuwig souvenir op de broek van het strakke maatpak?'