Pijnlijk voor Anderlecht: 'Drie toptalenten vertrekken door nieuwe politiek'

Pijnlijk voor Anderlecht: 'Drie toptalenten vertrekken door nieuwe politiek'

06-12-2017 11:23
8

RSC Anderlecht is de jeugdwerking volledig aan het hervormen. Zo krijgen grote talenten niet langer zomaar een contract aangeboden. Er wordt naar elke euro gekeken. Al heeft dat al voor negatieve gevolgen gezorgd.

Enkele spelers besloten afgelopen zomer al te vertrekken. Daar komt binnenkort nog een trio bij. 'Trésor Ndayishimiye, Daan Foulon en Milan Corryn', schrijft Sport/Voetbalmazine.
'Drie spelers die titularis zijn bij de Belgische U19, gingen niet in op een nieuw contractvoorstel van paars-wit en lijken de volgende vertrekkers te zijn', aldus het weekblad.

Bij Anderlecht is men niet van plan om nog grote bedragen neer te leggen voor alle talenten. Enkel de echte toppers krijgen nog grote vergoedingen. "We moeten wel blijven investeren in de academie. Alleen al om talenten die op hun twaalfde buitengewoon goed zijn - denk maar aan Adnan Januzaj, Anthony Vanden Borre, Charly Musonda - een perfect kader te kunnen aanbieden", zegt Van Holsbeeck.

"Eigenlijk staan ouders voor de keuze. Een fair bedrag krijgen op Anderlecht en zeker zijn dan hun zoon kan terugvallen op een draaiboek. Of elders enkele duizenden euro's meer afdingen en een nummertje zijn", aldus de manager van Anderlecht.