Kums komt met waarschuwing voor Club: Anders is ons seizoen mislukt

Kums komt met waarschuwing voor Club: "Anders is ons seizoen mislukt"

06-12-2017 10:20
13

In het Celtic Park is Anderlecht erin geslaagd om toch de drie punten te pakken. Een stunt en Europese overwintering zat er echter niet in. Nu heeft RSC Anderlecht enkel nog maar de competitie.

De wedstrijd kon nochtans geweldig beginnen. Na twee minuten voetballen had Kums het openingsdoelpunt kunnen scoren. "Maar het zit niet mee", reageerde de middenvelder tegenover Het Laatste Nieuws.

"Het was naar het beeld van onze hele campagne: we misten een beetje efficiëntie. We hebben altijd onze mogelijkheden gehad, maar al te vaak ontbrak het ons aan trefzekerheid voor doel."

Titelstrijd
Nu moet Anderlecht zich enkel nog concentreren op de titelstrijd na ook de uitschakeling in de beker. "Misschien is het een voordeel dat we ons nu op één doel kunnen focussen", zegt Kums.

"Maar anderzijds speelt elke voetballer graag zo veel mogelijk matchen. Maar je hebt gelijk: we moeten nu absoluut kampioen worden, anders is het seizoen mislukt. Al is dat altijd zo bij Anderlecht", lacht hij. Een stevige waarschuwing voor de huidige leider, Club Brugge.