Uitgejouwde RSCA-speler bewijst tegendeel: Hij zette de lijnen uit

Uitgejouwde RSCA-speler bewijst tegendeel: "Hij zette de lijnen uit"

06-12-2017 09:00
7

Het Champions League-verhaal van Anderlecht is voorbij. Gelukkig konden de Brusselaars de campagne in schoonheid afsluiten, in Celtic werd overtuigend gewonnen (0-1). Eén speler in het bijzonder maakte indruk, dat terwijl hij in het verleden vaak werd uitgejouwd door het Anderlechtpubliek.

Sofiane Hanni liet zien dat hij het nog niet verleerd is. In de eerste helft was hij een gevaar én hij schuwde het loopwerk niet, iets wat hem in het verleden werd verweten door de fans. Ook Het Nieuwsblad zag de Algerijn een goede partij spelen. 'Hij trachtte de lijnen uit te zetten. Vormde de aanzet tot die grote kans van Kums in het begin van de wedstrijd. Zakte na rust weg maar schoot in het slot nog gevaarlijk op doel.'

In een sterk geheel was Hanni één van de uitblinkers. 'Anderlecht was overal, met een solide defensie die vooruit verdedigde, met een sterk middenveld, en met een uitstekende Sofiane Hanni.' Het Laatste Nieuws zag dat ook. 'Het rustpunt tussen de linies, met één goede knal op Gordon. Sloot daarnaast defensief de passlijnen goed af en stoorde voortdurend', klinkt het.