Vanhaezebrouck zet zijn centrumspitsen op de bank: Laat ons gewoon eerlijk zijn

Vanhaezebrouck zet zijn centrumspitsen op de bank: "Laat ons gewoon eerlijk zijn"

06-12-2017 08:45
1

Anderlecht kon de Europese campagne in Celtic afsluiten met een knappe overwinning. Opvallend: Paars-wit vatte de partij aan zonder centrumspits, iets waar Hein Vanhaezebrouck achteraf duidelijk geen spijt van heeft.

In een 4-4-2-systeem, mét Onyekuru en Gerkens als meest aanvallende pionnen, deed paars-wit het in Celtic best aardig. Vooral tijdens de eerste helft legde Anderlecht de thuisploeg het zwijgen op met veel balbezit én kansen. Na de 0-1 kon Vanhaezebrouck misschien sneller een spits gebracht hebben, maar daar is de RSCA-coach het niet mee eens.

"Op het einde van de wedstrijd had ik er zelfs nog drie lange spitsen kunnen ingooien, maar dat had niet meer geholpen. Integendeel, we hadden wellicht nog een doelpunt geslikt wegens te veel risico's. Laat ons ook gewoon eerlijk zijn, hé. De Europese overwintering hebben we niet hier verloren, maar thuis tegen Celtic", citeerde Het Nieuwsblad Vanhaezebrouck.

De vraag die velen speelt: zat er meer in voor paars-wit? Vanhaezebrouck heeft daar zo zijn mening over. "Dat is heel simpel", vervolgde de oefenmeester van de Brusselaars. "Kijk naar het klassement en zij staan boven Anderlecht: dan is dat altijd verdiend. Ik kan alleen tevreden zijn met onze matchprestatie."