Vanhaezebrouck zet zijn centrumspitsen op de bank: Laat ons gewoon eerlijk zijn

  Vanhaezebrouck zet zijn centrumspitsen op de bank: "Laat ons gewoon eerlijk zijn"

  woensdag 6 december 2017 om 08:45

  Anderlecht kon de Europese campagne in Celtic afsluiten met een knappe overwinning. Opvallend: Paars-wit vatte de partij aan zonder centrumspits, iets waar Hein Vanhaezebrouck achteraf duidelijk geen spijt van heeft.

  In een 4-4-2-systeem, mét Onyekuru en Gerkens als meest aanvallende pionnen, deed paars-wit het in Celtic best aardig. Vooral tijdens de eerste helft legde Anderlecht de thuisploeg het zwijgen op met veel balbezit én kansen. Na de 0-1 kon Vanhaezebrouck misschien sneller een spits gebracht hebben, maar daar is de RSCA-coach het niet mee eens.

  "Op het einde van de wedstrijd had ik er zelfs nog drie lange spitsen kunnen ingooien, maar dat had niet meer geholpen. Integendeel, we hadden wellicht nog een doelpunt geslikt wegens te veel risico's. Laat ons ook gewoon eerlijk zijn, hé. De Europese overwintering hebben we niet hier verloren, maar thuis tegen Celtic", citeerde Het Nieuwsblad Vanhaezebrouck.

  De vraag die velen speelt: zat er meer in voor paars-wit? Vanhaezebrouck heeft daar zo zijn mening over. "Dat is heel simpel", vervolgde de oefenmeester van de Brusselaars. "Kijk naar het klassement en zij staan boven Anderlecht: dan is dat altijd verdiend. Ik kan alleen tevreden zijn met onze matchprestatie."

  Poll

  Waar heeft Anderlecht de overwintering laten liggen?

  (225 stemmen)

  Plaats een reactie

  Toca +36489
  woensdag 6 december 2017 om 09:06
  Een puntje tegen Bayern had gewoon gekunnen en gemoeten.
  En dan zouden we niet meer over de thuismatch of Frutos moeten praten of klagen.
  Vind ik leuk
  SD +9369
  woensdag 6 december 2017 om 09:36
  Anderlecht is gewoon te zwak voor het CL-niveau
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +14961
  woensdag 6 december 2017 om 09:40
  Goh, in sommige matchen heb je een spits nodig hoor. Zeker als Anderlecht zijnde, waar in de competitie vele clubs een laag blok vormen. Dan kan je minder teren op de snelheid van Onyekuru.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws