Vanhaezebrouck zet zijn centrumspitsen op de bank: Laat ons gewoon eerlijk zijn

Vanhaezebrouck zet zijn centrumspitsen op de bank: "Laat ons gewoon eerlijk zijn"

woensdag 6 december 2017 om 08:45

Anderlecht kon de Europese campagne in Celtic afsluiten met een knappe overwinning. Opvallend: Paars-wit vatte de partij aan zonder centrumspits, iets waar Hein Vanhaezebrouck achteraf duidelijk geen spijt van heeft.

In een 4-4-2-systeem, mét Onyekuru en Gerkens als meest aanvallende pionnen, deed paars-wit het in Celtic best aardig. Vooral tijdens de eerste helft legde Anderlecht de thuisploeg het zwijgen op met veel balbezit én kansen. Na de 0-1 kon Vanhaezebrouck misschien sneller een spits gebracht hebben, maar daar is de RSCA-coach het niet mee eens.

"Op het einde van de wedstrijd had ik er zelfs nog drie lange spitsen kunnen ingooien, maar dat had niet meer geholpen. Integendeel, we hadden wellicht nog een doelpunt geslikt wegens te veel risico's. Laat ons ook gewoon eerlijk zijn, hé. De Europese overwintering hebben we niet hier verloren, maar thuis tegen Celtic", citeerde Het Nieuwsblad Vanhaezebrouck.

De vraag die velen speelt: zat er meer in voor paars-wit? Vanhaezebrouck heeft daar zo zijn mening over. "Dat is heel simpel", vervolgde de oefenmeester van de Brusselaars. "Kijk naar het klassement en zij staan boven Anderlecht: dan is dat altijd verdiend. Ik kan alleen tevreden zijn met onze matchprestatie."

Poll

Waar heeft Anderlecht de overwintering laten liggen?

(225 stemmen)

Plaats een reactie

Toca +26637
woensdag 6 december 2017 om 09:06
Een puntje tegen Bayern had gewoon gekunnen en gemoeten.
En dan zouden we niet meer over de thuismatch of Frutos moeten praten of klagen.
Vind ik leuk
SD +4698
woensdag 6 december 2017 om 09:36
Anderlecht is gewoon te zwak voor het CL-niveau
Vind ik leuk
VeeDeeVee +11253
woensdag 6 december 2017 om 09:40
Goh, in sommige matchen heb je een spits nodig hoor. Zeker als Anderlecht zijnde, waar in de competitie vele clubs een laag blok vormen. Dan kan je minder teren op de snelheid van Onyekuru.
Vind ik leuk
Drekovic +7577
woensdag 6 december 2017 om 10:45
DIT jaar was Anderlecht misschien te zwak , als ik de andere reeksen zie : Benfica 0 punten,Olympiacos 1 punt , Feyenoord 0 punten , Monaco 2 punten dat zijn allemaal ploegen met een budget dat een veelvoud is van Anderlecht of Club Brugge de twee potentieel CL-deelnemers dus leren mee leven en hopen op een verassing om de paar jaren.
Vind ik leuk
woensdag 6 december 2017 om 12:17
Zo is het Dreko, zelf landen als portugal zijn tegenwoordig niet meer dan B landen in deze competitie. Als Belgen mogen we gewoon es blij zijn om er een deftig figuur te slaan zo nu en dan, op meer moeten we niet hopen. En het moet ook gewoon wat meezitten, een degelijke poule, de Belgische vertegenwoordiger in vorm, de tegenstand die altijd hoger aangeschreven zal staan op papier net in mindere doen, enkel dan zijn er dingen haalbaar, zie de campagne van Gent onlangs
Vind ik leuk
Patfey +3874
woensdag 6 december 2017 om 21:01
Ideaal is eigenlijk derde worden : kassa en dan nog de kans sportief te presteren in de EL. En dat was dit jaar mogelijk geweest. Dank u René en dank u Herman zeker?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Vanhaezebrouck zet zijn centrumspitsen op de bank: "Laat ons gewoon eerlijk zijn"