'Niet enkel Bandé, maar ook deze twee toppers stuurde Anderlecht door'

'Niet enkel Bandé, maar ook deze twee toppers stuurde Anderlecht door'

woensdag 6 december 2017 om 08:30

Hassane Bandé is de ontdekking van het seizoen bij KV Mechelen. De Burkinees versierde deze week zelfs een transfer naar Ajax Amsterdam. Malinwa vangt zo’n 9,5 miljoen euro. Een streep door de rekening van Anderlecht, zij stuurden Bandé eerder door na een testperiode. En hij is niet de enige..

Het Nieuwsblad weet dat er nog twee toppers zijn die Anderlecht aan zich heeft laten voorbij gaan. De eerste is Baba Rahman. De inmiddels 24-jarige Ghanees werd in 2011 doorgestuurd bij paars-wit, ondanks een uitstekende testperiode. Rahman is een linksachter, en toen speelde er bij Anderlecht ene Jordan Lukaku. De landskampioen stuurde hem dan maar door, om broer Romelu niet tegen de borst te stoten.

Ook was de toen 16-jarige Rahman nog te jong om al een profcontract te tekenen bij Anderlecht. De Ghanees tekende in 2015 wel een contract bij Chelsea FC, de Londenaren betaalden zo’n 25 miljoen euro voor het goudhaantje. Doorbreken kon het talent nog niet, maar er wordt hem een mooie toekomst voorspeld.

Zestien miljoen
Een andere, meer bekende, naam die ooit testte bij Anderlecht, was Kolo Touré. De Ivoriaanse verdediger kwam in 2000 op proef bij de Brusselaars, op aanraden van Aruna Dindane. Tijdens twee wedstrijden, weliswaar in winterse omstandigheden, kreeg hij zijn kans bij de B-kern. Toenmalig trainer Franky Vercauteren was niet overtuigd en stuurde de Ivoriaan door.

Anderhalf jaar later tekende de topverdediger dan maar bij Arsenal, waar hij uitgroeide tot een absolute wereldtopper. Later in zijn carrière werd hij nog voor zestien miljoen euro getransfereerd naar Manchester City, waar hij samen met zijn broer (Yaya Touré) furore maakte. Ook in de nationale ploeg van Ivoorkust was hij een vaste waarde.

Poll

Een grote fout van Anderlecht?

(288 stemmen)

Plaats een reactie

VeeDeeVee +7133
woensdag 6 december 2017 om 08:36
Bij elke club valt dat wel eens voor zeker? Sommige spelers zijn nu eenmaal ook sneller rijp dan een ander.. Het is soms ook een kwestie van geluk hebben. Veel zogenoemde 'TOPTALENTEN' hebben het uiteindelijk niet verder geschopt dan 3e klasse...
Vind ik leuk
Bart1999 +1190
woensdag 6 december 2017 om 09:49
Als je op voorhand eens wist hoe alles zou lopen. Een zoveelste prutsartikel.
Vind ik leuk
12a34b +324
woensdag 6 december 2017 om 12:57
je bent niet verplicht om VP te lezen
[Reactie gewijzigd op woensdag 6 december 2017 om 12:57]
Vind ik leuk
Drekovic +5586
woensdag 6 december 2017 om 10:37
Je weet ook dat een trainer maar een passant is , dus die de volle verantwoordelijkheid geven voor transfers is dom. In een topclub als Anderlecht moeten toch clubmensen zijn die daar moeten over beslissen. En een mooie toekomst voorspellen voor Rahman is knap maar als Anderlecht elke speler die een mooie toekomst word voorspelt eten moest geven was men het OCMW van Brussel
Vind ik leuk
Patfey +2955
woensdag 6 december 2017 om 20:58
Komt zowel kennis als geluk bij kijken. Anderlecht heeft een reeks missers (destijds hebben ze zelfs eens de kans gehad en geweigerd, als ik me goed herinner, een jonge Romario aan te trekken).
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

'Niet enkel Bandé, maar ook deze twee toppers stuurde Anderlecht door'