Schots pers niet mals na Celtic-Anderlecht: Park hield zijn adem aan

Schots pers niet mals na Celtic-Anderlecht: "Park hield zijn adem aan"

06-12-2017 07:45
5

Anderlecht kon dinsdagavond zijn campagne in de Champions League afsluiten met een driepunter tegen Celtic, waardoor de nul nu eindelijk van de tabellen geveegd is. Het verschil met de heenwedstrijd, waarin paars-wit kansloos onderuit ging, was groot. De Schotse pers zag ook een heel ander Anderlecht aan het werk.

"We wisten dat ze veel beter voor de dag zouden komen sinds de laatste onderlinge confrontatie, toch hadden weinigen in het Park zich aan zo'n verandering verwacht. Dit was niet langer de middenmoter die werd overrompeld door de mannen van Rodgers. Op links zorgde Onyekuru voor grote problemen en door het zware pressing naar voren kon Celtic enkel de lange bal spelen”, klinkt in The Scotsman.

Ook The Herald zag Celtic nog goed wegkomen. "Een PSG of Bayern had hun misschien harder gestraft, maar het is duidelijk dat de spelers van Anderlecht niet over dezelfde visie of dodelijke laatste pass beschikken. Na de 0-1 en met nog een halfuur te gaan hield Celtic Park zijn adem in en even leek het alsof de Belgen klaar waren om toe te slaan."

The Daily Record zag de doelman van Celtic een belangrijke bal stoppen. "Anderlecht domineerde de eerste helft en de zenuwen gierden door Celtic Park, zowel op als naast het veld. Inderdaad, als Gordon het schot van Kums niet had gestopt nadat Onyekuru en Hanni de defensie hadden opgereten, zou 'the old ground' nog maar gebibberd hebben."