Nieuw doelmannenprobleem voor Club Brugge? 'In januari mag hij gratis vertrekken'

Nieuw doelmannenprobleem voor Club Brugge? 'In januari mag hij gratis vertrekken'

06-12-2017 07:00
5

Het doelmannenprobleem bij Club Brugge lijkt even wat minder te zijn. Ludovic Butelle kreeg voor het eerst dit seizoen zijn kans, en hij stelde niet teleur. Toch moet Blauw-Zwart mogelijks binnenkort alweer een andere doelman gaan zoeken, de Fransman is namelijk einde contract.

Club Brugge lijkt dan ook niet geneigd om zijn contract te verlengen. 'Zijn contract loopt eind dit seizoen af en Club is nog steeds niet van plan om de optie voor één extra jaar nu al te lichten. Met als gevolg dat Butelle Club in januari transfervrij mag verlaten', klinkt het in Het Nieuwsblad.

Al kan een uitstekend seizoen daar natuurlijk nog verandering in brengen. 'Als Butelle tot het einde van het seizoen nummer één blijft en nog een aardige meerwaarde blijkt te zijn, wil Club Brugge na het seizoen nog wel bekijken of de optie alsnog gelicht kan worden.'

De Franse doelman zelf voelt zich in zijn sas. 'Butelle weigerde afgelopen zomer aanbiedingen van onder meer het Franse Strasbourg en Antwerp en voelt zich extrasportief heel gelukkig in Brugge. Hij zou het liefst blijven, hoewel met de komst van de nieuwe keeperstrainer Tomislav Rogic alle Brugse doelmannen opnieuw vanaf nul beginnen', besluit het dagblad.