Geen mirakel voor Anderlecht, maar schandelijke nul eindelijk van het bord

Geen mirakel voor Anderlecht, maar schandelijke nul eindelijk van het bord

05-12-2017 22:34
17

RSC Anderlecht is erin geslaagd haar gezicht te redden in de Champions League. Na een pijnlijke nul op vijftien werd op de slotspeeldag van de groepsfase gewonnen op het veld van Celtic FC: 0-1. Die uitslag was evenwel niet voldoende om het verhoopte mirakel te realiseren.

Met drie goals verschil winnen op Schotse bodem, dat was de opdracht voor de troepen van Hein Vanhaezebrouck als ze nog wilden profiteren van het vangnet van de Europa League. Het geloof leek er wel te zijn bij paars-wit, want de Brusselaars startten vrank en vrij. Dat leverde na twee minuten al een dot van een kans op voor Sven Kums. De spelverdeler had de hoek maar voor het uitkiezen, maar besloot centraal op Craig Gordon.

Dat zou Anderlecht zuur opbreken, zo bleek negentig minuten later. De regerende landskampioen trok het spel wel naar zich toe, met dominant voetbal tot gevolg, maar jammer genoeg weinig open kansen. Een volley van Adrien Trebel strandde in de handen van de Schotse doelman. De thuisploeg bleef zelf zwaar onder de maat.

Na de pauze nam Celtic wat meer initiatief, maar op het uur kwam Anderlecht onverwacht maar verdiend op voorsprong. Een voorzet van Dennis Appiah verdween via verdediger Jozo Simunovic én de paal in doel. Het geloof wakkerde weer aan bij paars-wit. Echte doelrijpe mogelijkheden vielen er echter niet meer uit de lucht, ook niet na de inbreng van Lukasz Teodorczyk. Anderlecht sluit zo een zwakke CL-campagne af met een positieve noot.