Sels verbergt niets over toekomstplannen: 'Een WK-selectie, dan nieuwe stap'

  Sels verbergt niets over toekomstplannen: 'Een WK-selectie, dan nieuwe stap'

  Gepubliceerd: dinsdag 5 december 2017 om 20:20di 05-12-2017 om 20:20

  Matz Sels heeft het niet zo makkelijk bij RSC Anderlecht. De doelman dacht zonder twijfel eerste doelman te worden van Anderlecht, maar moet de concurrentie van Frank Boeckx dulden. Dat speelt hem mogelijk parten in zijn WK-selectie.

  Sels is momenteel één van de vier doelmannen die altijd gelesecteerd wordt door Roberto Martinez. Er mogen er echter maar drie mee naar Rusland. Thibaut Courtois en Simon Mignolet zijn zekerheden. Sels weet wat hij moet doen om die derde te worden.

  "Als ik de Play-Offs kan spelen, en we worden kampioen, dan verandert dat alles. Want, eerlijk: op dit moment denk ik nog niet te veel aan dat WK. Ik moet wedstrijden spelen, góéde wedstrijden. Ondanks die beurtrol is me dat al aardig gelukt. De rest volgt wel", is Sels open in Humo.

  De toekomst
  Of hij ook na het seizoen bij Anderlecht blijft, weet hij nog niet. Een aankoopoptie in het huurcontract is er namelijk niet. "Dat vond ik goed zo", zegt hij.

  "Stel dat ik hier mijn WK-selectie afdwing, dan kan ik misschien een nieuwe stap zetten. Anderlecht zat op dat moment ook nog met Mile Svilar en wilde zijn toekomst niet blokkeren. Of mijn situatie verandert nu hij weg is? Dat weet ik niet. Er is nog niet over gesproken."

  Plaats een reactie

  wesleyvb +963
  woensdag 6 december 2017 om 03:54
  Nieuwe stap? zoals toen, stapje naar voor, stapje naar achteren, net de cha cha cha. Doe gewoon uw werk bij Anderlecht tot op het einde van het seizoen, als je dan niet in de fout bent gegaan, kan je misschien weer hogerop!
  [Reactie gewijzigd op woensdag 6 december 2017 om 03:54]
  Vind ik leuk
  Bart1999 +1449
  woensdag 6 december 2017 om 09:53
  Een nieuwe stap ? Omdat je als derde doelman naar een WK mag ? In Waregem loopt nog zo eentje rond.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws