Meevaller voor Racing Genk: schorsing voor sterkhouder wordt kwijtgescholden

  Meevaller voor Racing Genk: schorsing voor sterkhouder wordt kwijtgescholden

  dinsdag 5 december 2017 om 19:00

  Er hing Ruslan Malinovskyi een schorsing van drie speeldagen boven het hoofd omdat een trappende beweging maakte richting Hassane Bandé tijdens de bekermatch KV Mechelen - KRC Genk (1-1).

  Genk ging echter in beroep tegen de beslissing en de Limburgers trokken aan het langste eind. De geschillencommissie heeft de schorsing van de Oekraïener kwijtgescholden. De uitsluiting wordt als voldoende beschouwd.

  Toch een verrassende besluit van de Geschillencommissie. Malinovskyi maakte duidelijk een trappende beweging naar Bandé, maar beide spelers verklaarden na de wedstrijd dat er eigenlijk weinig aan de hand was.

  "Bandé speelde het slim. Na de match gaf hij toe dat er niets aan de hand was. Dat is voetbal. Ik raak hem wel, maar trap niet in zijn richting", vertelde Malinovskyi toen.

  Plaats een reactie

  User251 +1503
  dinsdag 5 december 2017 om 19:08
  Trappende beweging worden gewoon niet bestraft dit seizoen.
  Vind ik leuk
  Prpldynmt +5563
  dinsdag 5 december 2017 om 19:12
  Waarom worden er eigenlijk nog straffen uitgesproken? Ze gaan toch allemaal in beroep en worden dan vrijgesproken. Jobcreatie zeker?
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +14902
  dinsdag 5 december 2017 om 20:18
  Twee maten en twee gewichten.. De straffen zijn totaal niet consequent.
  Vind ik leuk
  THOR4ever +1693
  dinsdag 5 december 2017 om 20:32
  Als Bandé echt gezegd heeft dat er weinig aan de hand was, dan begrijp ik deze uitspraak, maar de eerste helemaal niet. In het andere geval net andersom. Natrappen moet bestraft worden.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws