Standard vangt bot: Sa Pinto krijgt stevige schorsing voor toneelstukje

Standard vangt bot: Sa Pinto krijgt stevige schorsing voor toneelstukje

Gepubliceerd: dinsdag 5 december 2017 om 18:30di 05-12-2017 om 18:30

Ricardo Sa Pinto een stevige schorsing gekregen van het bondsparket. De trainer van Standard moet uiteindelijk drie wedstrijden in de tribune gaan zitten. De Rouches kunnen wel nog in beroep gaan. 

De schorsing voor de Portugees loopt van 7 tot en met 21 december. Bovendien kreeg hij ook een boete van 1.000 euro opgelegd. Standard moet het dus zonder zijn hoofdtrainer stellen voor de wedstrijden tegen Waasland Beveren (8 december), Oostende (12 december) en Gent (16 december).

De Rouches kunnen wel nog in beroep gaan en zullen daar hoogstwaarschijnlijk doen. De Luikse club vroeg de vrijspraak voor hun coach, maar ving bot. Het bondsparket had zes weken schorsing en een strenge boete gevraagd voor het ongepaste gedrag van Sa Pinto tijdens de bekermatch op Anderlecht (0-1).

Uiteindelijk krijgt de Portugees dus een schorsing van drie wedstrijden en een boete van 1.000 euro opgelegd. Zelf was hij zich echter van geen kwaad bewust. Ik ben heel verrast dat ik hier vandaag moet verschijnen. Ik weet zelfs niet waarom", vertelde Sa Pinto na de hoorzitting dinsdagnamiddag.

Lees ook: Sa Pinto wast zijn handen in onschuld: "Verrast dat ik hier moet verschijnen"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Vinden jullie de schorsing voor Sa Pinto terecht?

(1083 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws