Daarom zie ik hem ook eerder slagen bij een club als Arsenal dan bij Ajax

"Daarom zie ik hem ook eerder slagen bij een club als Arsenal dan bij Ajax"

05-12-2017 18:00

Aad de Mos verwacht niet dat Hassane Bandé lang speler zal zijn van Ajax. De negentienjarige aanvaller uit Burkina Faso zette maandag zijn handtekening onder een vijfjarig contract in Amsterdam. De KV Mechelen-sensatie sluit aan op 1 juli 2018.

"Dit is voor Ajax een snelle koop voor de doorverkoop. Clubs als Anderlecht, Club Brugge, Manchester United en Arsenal hebben niet voor niets belangstelling. Ajax wil nu snel zijn slag slaan, dat snap ik wel. PSV zat ook onlangs voor hem op de tribune" stelt De Mos in gesprek met Voetbal International. 

Als analist zag de Nederlander Bandé vaak in actie. "Hij is een ruwe, maar mooie diamant. Een echte Afrikaanse aanvaller, die alles op zijn instinct doet. Bij KV Mechelen krijgt hij ook die vrijheid in het veld. De ene keer zie je hem op links, dan weer op rechts."

"Daarom zie ik hem ook eerder slagen bij een club als Arsenal dan bij Ajax", durft de ex-trainer te stellen. "Daar doen ze minder aan systeemvoetbal. Als ze hem bij Ajax aan banden gaan leggen en weer in een keurslijf gieten, dan haal je gelijk zijn kracht eruit."

Lees ook: 'Ajax zag dat ik een topvoetballer kan worden, daarom toonden ze interesse'