Sa Pinto wast zijn handen in onschuld: Verrast dat ik hier moet verschijnen

Sa Pinto wast zijn handen in onschuld: "Verrast dat ik hier moet verschijnen"

Gepubliceerd: dinsdag 5 december 2017 om 16:17di 05-12-2017 om 16:17

Ricardo Sa Pinto begrijpt niet waarom hij dinsdagnamiddag voor het Bondsparket moest verschijnen. De trainer van Standard kreeg een schorsingsvoorstel van maar liefst zes weken voor zijn gedrag tijdens de bekerpartij op het veld van Anderlecht (0-1).

Dinsdagavond volgt de definitieve uitspraak, maar nu al lijkt zeker dat Sa Pinto enkele weken in de tribune zal moeten zitten. De Portugees begrijpt helemaal niet waarom. "Als ik in een wedstrijd zit, heb ik altijd een goed gedrag. Ik heb grote passie voor het voetbal. Dit spelletje is mijn leven. Voetbal is ook een spel van emoties", vertelde Sa Pinto volgens Het Laatste Nieuws.

"De wedstrijd tegen Anderlecht was een grootse match, met twee grootmachten uit het Belgische voetbal. Ik ben altijd correct en dat was ook in deze situatie het geval. Ik heb niets gedaan waar een probleem over gemaakt moet worden. Ik ben heel verrast dat ik hier vandaag moet verschijnen. Ik weet zelfs niet waarom. Ik verdien dit niet. Ik heb niets slechts gedaan."

"Ik ben nu al heel veel verloren in dit mediacircus, ik ben de grote verliezer samen met mijn familie. Mijn reputatie en mijn imago zijn in deze zaak enorm beschadigd. Ik ben een professional en mijn beeld is aangetast. Wat er mij de voorbije dagen is aangedaan door de media, zal nooit meer goedgemaakt worden", besloot de Portugese trainer van Standard.

Poll

Vinden jullie de schorsing voor Sa Pinto terecht?

(1083 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws