'Ajax zag dat ik een topvoetballer kan worden, daarom toonden ze interesse'

'Ajax zag dat ik een topvoetballer kan worden, daarom toonden ze interesse'

05-12-2017 16:05

KV Mechelen-aanvaller Hassane Bandé denkt dat hij zich in Amsterdam kan ontwikkelen tot een Europese topspeler. Maandag hengelde Ajax de jonge aanvaller uit Burkina Faso officieel binnen voor zo'n 9,5 miljoen euro. De negentienjarige Bandé tekende maandag voor vijf jaar. Op 1 juli 2018 sluit hij aan bij de selectie van Ajax. 

"Ik ben heel blij dat ik nu bij Ajax ben", aldus Bandé in zijn eerste interview namens de club. "Het is een club waar ik me kan ontwikkelen, dus daar ben ik blij mee. Ik heb voor Ajax gekozen omdat het een club is die jongere spelers kan vormen. Ik kan me snel aanpassen aan het voetbal dat ze spelen en mezelf verder ontwikkelen", zegt de aankoop

"Ik wist het zodra mijn zaakwaarnemer het me vertelde, we hebben het erover gehad en hij zei dat het voor mij een goede kans zou zijn. Dit is een goede club. Ik ken de club omdat een andere speler uit Burkina Faso, Bertrand Traoré, hier speelde. Het leek me de beste keuze."

Bandé maakte dit seizoen pas zijn debuut op de Europese velden. "Ik heb me daar snel aangepast en ik heb hard gewerkt. Ik vond het tijd voor de volgende stap, om mezelf te ontwikkelen. In vijftien wedstrijden heb ik negen keer gescoord. Ajax heeft gezien dat ze iets kunnen met mijn speelstijl en dat ik een topvoetballer kan worden, daarom toonden ze interesse."

Lees ook: OFFICIEEL: Transfer van Bandé naar Ajax in kannen en kruiken