Als het aan mij ligt, speel ik volgend seizoen nog bij Anderlecht

"Als het aan mij ligt, speel ik volgend seizoen nog bij Anderlecht"

05-12-2017 09:32
7

Olivier Deschacht heeft op zijn 36 jaar zowat alles meegemaakt als profvoetballer. De veteraan leek aan zijn laatste dagen bij Anderlecht bezig. Maar daar kan nog verandering in komen.

De verdediger heeft een aflopend contract bij Anderlecht. Inmiddels is hij opnieuw een basisspeler bij paars-wit en lijkt hij zijn plekje wel veroverd te hebben. Een contractverlenging is dus niet ondenkbaar.  "Er zijn bazen die boven mijn hoofd zullen beslissen, in samenspraak met de trainer. Ik werk hard, om te tonen dat het nog niet gedaan is. Als het aan mij ligt, speel ik volgend seizoen nog bij Anderlecht", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Maar alvorens we mogen spreken van een extra jaar Deschacht bij RSCA, moet er nog heel wat gebeuren. "Ik ben nog nooit zélf naar het bestuur gestapt om een contractverlenging te vragen. Dat zal dus ook nu niet gebeuren. Het is aan meneer Van Holsbeeck en de technische staf om mij objectief te beoordelen - mijn palmares doet er niet toe. Nu gaat het ook al zo, hoor. De coach stelt enkel de beste spelers op."

"Er schuilt nog één goed jaar in mij. Misschien zelfs twee. Toen ik na de landstitel mijn contract verlengde, stuurde Frank Vercauteren me een bericht: ‘Geen schrik voor het jaar te veel?’ ‘Liever één te veel dan één te weinig’, antwoordde ik. Op dit moment is die vraag niet aan de orde", aldus Deschacht.