Van 'willen vertrekken' naar onmisbaar: Ik dacht niet meer aan Club Brugge

Van 'willen vertrekken' naar onmisbaar: "Ik dacht niet meer aan Club Brugge"

05-12-2017 07:50
4

Wie had verwacht dat Brandon Mechele na een rotseizoen en uitleenbeurt zo zou opstaan bij Club Brugge? Vrijwel niemand, zelfs Brandon Mechele niet. Hij was zelfs al aan het uitkijken naar een mogelijke bestemming.

Na een bijzonder pijnlijk half jaar besloot Club Brugge om Mechele uit te lenen. STVV werd de bestemming, waar hij zich in de basis speelde. Een terugkeer naar Club zat eigenlijk niet meer in de plannen van Mechele. "Toen ik terugkwam van STVV kreeg ik een nieuwe plaats in de Brugse kleedkamer, symbool voor een nieuwe start", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Ik kwam terug voor Leko was aangesteld en als ik eerlijk ben, zat ik toen met mijn gedachten niet meer bij Club. Ik wou vertrekken, definitief of op uitleenbasis. STVV en Zulte Waregem waren concreet, maar ik mocht niet vertrekken naar die laatste. Ik twijfelde, maar toen hoorde ik dat ­Leko naar Club zou komen", aldus Mechele.

De komst van Leko bracht hem op andere ideeën. "De keuze voor de nieuwe coach kon slechter. Ik heb wel moeten knokken om in de ploeg te komen, hoor", zegt de verdediger, die inmiddels onmisbaar is geworden bij Club.