Verloren strijd voor Club? Transfertarget en sensatie denkt aan Frankrijk

Verloren strijd voor Club? Transfertarget en sensatie denkt aan Frankrijk

05-12-2017 07:16
2

Het zal nog bijzonder moeilijk worden voor Club Brugge om Krépin Diatta aan te trekken. De buitenlandse topclubs staan in de rij voor de Senegalees van Sarpsborg. Club Brugge lijkt maar één van de laatste opties geworden te zijn.

Het staat zo goed als vast dat Diatta, die verkozen werd tot jonge speler van het jaar in Noorwegen, komende winter vertrekt bij zijn club. Club Brugge werd lang gezien als één van de ploegen die het dichts bij zijn handtekening stond, maar het wordt nog bijzonder moeilijk voor Blauw-Zwart. Inmiddels zijn heel wat andere ploegen in de dans gesprongen om zijn handtekening.

Man Utd werd genoemd, maar dat lijkt nog een stapje te hoog. Olympique Marseille zou de perfecte tussenstap zijn. Tegenover het Noorse VG geeft Diatta aan wat hij er zelf van denkt. "Ik heb hier (bij Sarpsborg) alles gedaan wat ik kon. Nu is het tijd voor een stap hogerop. Ik wil me bewijzen en zo een plekje op het WK met Senegal bemachtigen. Dat is de echte droom", zegt hij.

"Als ik kon kiezen, zou ik naar de Ligue 1 trekken. Dat is mijn eerste keuze. Ik volg die competitie al van kleinsaf aan. Het is echt de juiste stap voor mij. Als de kans zich aanbiedt, ben ik er klaar voor", aldus Diatta. Marseille zou die kans kunnen worden. "Mijn makelaar heeft al met hen gesproken", voegt hij er nog aan toe. Gemiste kans voor Club?