Veel geld voor RSCA en Genk, maar Ndidi en Tielemans zijn nu monsterbedrag waard

Veel geld voor RSCA en Genk, maar Ndidi en Tielemans zijn nu monsterbedrag waard

04-12-2017 23:04
2

Youri Tielemans mag zich na enkele maanden bij Monaco gespeeld te hebben één van de duurste jonge spelers ter wereld noemen. Dat berekende het CIES.

Tielemans vertrok afgelopen zomer voor een som van rond de 25 miljoen euro bij Anderlecht. Hij werd overgenomen door AS Monaco. De middenvelder had het aanvankelijk moeilijk, maar heeft zich zo stilaan in de basis gespeeld (al is hij tot begin 2018 out met een blessure).

Die betere prestaties hebben ook een invloed gehad op zijn waarde. Volgens onderzoeksbureau CIES is Tielemans nu één van de duurste spelers onder 21 op deze wereld. Hij zou maar liefst 46,2 miljoen euro waard zijn. Daarmee komt hij in de top twintig te staan, op een achttiende plek.

200 miljoen euro en Ndidi
De duurste is ex-ploegmaat Kylian Mbappé, die bijna tweehonderd miljoen euro waard is. Daarna volgen Dele Alli (180 miljoen euro), Leroy Sané (124,5 miljoen euro) en Ousmane Dembélé (120,4 miljoen euro).

Een andere bekende naam is die lijst is die van Wilfred Ndidi. De ex-middenvelder van Genk staat op een elfde plek. Hij zou nu maar liefst 64,8 miljoen euro waard zijn. Een enorme som, aangezien Leicester City hem voor een bedrag rond de zeventien miljoen euro weghaalde bij Genk.