'Zo ontpopten de videoref en ref Visser zich tot de beste mannen van de wedstrijd'

'Zo ontpopten de videoref en ref Visser zich tot de beste mannen van de wedstrijd'

04-12-2017 16:00
3

Club Brugge kwam zondagavond zeer zwak voor de dag tegen hekkensluiter Eupen. Het was aan de videoref te danken dat de leider nog een punt overhield aan het duel: 2-2.

De man in het busje greep tot twee keer toe in bij een foute beslissing van ref Lawrence Visser. Er was dit seizoen al veel kritiek op de videoref, maar ditmaal krijgt hij lof. Ook van Ludo Vandewalle, Chef Voetbal bij Het Nieuwsblad. ''De videoref bewees zijn nut. ­Eupen kreeg geen strafschop, Club Brugge wel. Telkens na ingrepen van de VAR, de Video Assistent Referee. Twee tussenkomsten, eentje in elke helft, en twee keer honderd procent correct'', schrijft Vandewalle in zijn commentaar.

Vandewalle heeft echter ook complimenten over voor Visser. ''Felicitaties ook aan scheidsrechter ­Lawrence Visser die de richtlijnen volgens het boekje volgde. De eerste keer ging het om een feitelijke beslissing zonder interpretatiemogelijkheid en diende hij niet eens de beelden te bekijken. De tweede keer ging hij wel de beelden bekijken omdat er interpretatie mogelijk was.''

Tot slot vindt Vandewalle dat de arbiters een voorbeeld moeten nemen aan Visser. ''Visser deed wat alle refs moeten doen: vertrouwen op de videoref, een team vormen met de man in het busje. Het resultaat mocht gezien worden. Zonder tijdverlies. Zo ontpopten de videoref en ref Visser zich tot de beste mannen van de wedstrijd terwijl een van de twee niet eens op het veld stond'', klink het.

Lees ook: Bruggeling overtuigt van foute beslissing Visser: ''Ga toch kijken, zei ik''