Bruggeling overtuigt Visser van foute beslissing: ''Ga toch kijken, zei ik''

Bruggeling overtuigt Visser van foute beslissing: ''Ga toch kijken, zei ik''

04-12-2017 14:45
2

Club Brugge leed zondag verrassend puntenverlies bij rode lantaarn AS Eupen: 2-2. De videoref speelde een hoofdrol in de Oostkantons door in te grijpen bij twee belangrijke fases, waardoor Club alsnog een punt overhield aan de verste verplaatsing van het seizoen. 

Kort voor de pauze wees ref Lawrence Visser naar de stip vanwege een haakfout op Mbaye Leye. Visser werd echter gecorrigeerd door de videoref, die op de beelden duidelijk had gezien dat de fout buiten het strafschopgebied was gemaakt. Jordy Clasie had dat in het veld ook persoonlijk direct gezien. "Gerechtigheid", oordeelde Jordi Clasie tegenover Het Laatste Nieuws. "Ga toch kijken", zei ik tegen de ref. Ik zag meteen dat de speler (Leye, red.) buiten de zestienmeter geraakt werd en erbinnen viel.''

In de ogen van de Nederlandse Bruggeling greep de videoref ook na rust perfect in, toen Blauw-Zwart alsnog een strafschop kreeg voor een overtreding op Emmanuel Dennis. Clasie is dan ook zeer te speken over de nieuwste innovatie in het voetbal. ''Daarna schopte die verdediger bijna het hoofd van Dennis zijn lichaam. Als de videoref in je nadeel beslist is het niet leuk, maar dit is toch de eerlijkste manier?", besloot de invaller. 

Lees ook: Vormer snapt commotie na strafschop niet: "Dennis zijn kop was er bijna af"