Degryse steekt zijn hand nog niet in het vuur voor de Rode Duivels

Degryse steekt zijn hand nog niet in het vuur voor de Rode Duivels

03-12-2017 15:38
4

De Rode Duivels mochten met Panama, Tunesië en Engeland niet klagen over de tegenstanders in de poulefase. Vervolgens moet de achtste finale ook geen problematische opponent opleveren. Marc Degryse denkt ook dat het WK voor de Belgen pas écht in de kwartfinales begint.

''De poule moeten we sowieso overleven en ook de tweede ronde mag geen probleem vormen. In de kwartfinale wacht dan zonder verrassingen Brazilië of Duitsland. Dan is het aan onze Rode Duivels om een statement te maken. Als ze die horde ook nemen, schakelen ze een favoriet uit en worden ze zelf kandidaat-winnaar'', kijkt Degryse in Het Laatste Nieuws al enigszins vooruit.

Degryse heeft wel een voorkeur wat betreft beide grootmachten. "Als Brazilië en Duitsland hun job doen, dan wordt het één van die twee in de kwartfinale. Ik geef ons meer kans tegen Duitsland. Als je naar de namen kijkt, heeft Brazilië veel meer individuele klasse'', luidt zijn opinie.

Tot slot wil Degryse nog maar eens benadrukken dat de Rode Duivels echt top zullen moeten zijn in Rusland om ver te komen. De Bruyne en Hazard zullen eindelijk samen moeten ontploffen en onze centrale verdedigers kunnen ook best eens blessurevrij blijven. Dan kan het zeker. Intrinsiek zijn we in staat om de halve finale te halen, maar ik steek er mijn hand niet voor in het vuur'', besluit hij voorzichtig.