'WK-ganger Australië kan Duitser inhuren als nieuwe bondscoach'

'WK-ganger Australië kan Duitser inhuren als nieuwe bondscoach'

03-12-2017 08:34
1

De namen van Bert van Marwijk, Dick Advocaat en Guus Hiddink vielen al in de zoektocht van Australië naar een nieuwe bondscoach, maar het Nederlandse trio krijgt concurrentie. Jürgen Klinsmann wil met The Socceroos naar het WK.

Dat meldt de Adelaide Advertiser. Klinsmann heeft een goede vriend gevraagd om de mogelijkheden te verkennen om bij Australië aan de slag te gaan. De 53-jarige Duitser vergelijkt het sportlandschap van Australië met de Verenigde Staten, waar hij in november na vijf jaar werd ontslagen vanwege een reeks teleurstellende resultaten. De Amerikanen plaatsten zich onder opvolger Bruce Arena echter niet voor het WK.

Mogelijk struikelblok vormen de salariseisen van Klinsmann, die eerder werkzaam was als bondscoach van Duitsland en trainer van Bayern München. Hij verdiende in de VS zo'n 2,8 miljoen euro per jaar, waar de Australische bond niet meer dan 1,2 miljoen kan bieden. Klinsmann legde wel meteen zijn oor te luister na het plotselinge vertrek van Ange Postecoglou.

Klinsmann is niet de eerste Europese coach die wordt gelinkt aan Australië, dat het op het WK in groep C opneemt tegen Frankrijk, Peru en Denemarken. Van de Nederlanders zou van Marwijk de beste papieren, maar ook Laurent Blanc wordt nadrukkelijk genoemd.