Sensatie in Frankrijk: sterrenensembele PSG gaat onderuit tegen promovendus

02-12-2017 19:37

Een stunt van jewelste in de Franse Ligue 1: op bezoek bij promovendus Strasbourg heeft Paris Saint-Germain zaterdagavond z'n eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. Het werd 2-1 voor de thuisploeg.

Tot de sensationele zege op PSG stond Strasbourg op de zeventiende plaats op de ranglijst. Bij het nog ongeslagen PSG kregen Marco Verratti en Edinson Cavani rust. De verrassende 1-0 viel al na een kwartier. Bij een vrije trap van Dimitri Lienard greep de defensie van de titelfavoriet niet goed in. Nuno Da Costa kon simpel inkoppen.

Na die tegenvaller bleef PSG de bovenliggende partij. Voor de pauze werd het gelijk: op aangeven van Adrien Rabiot scoorde wonderkind Kylian Mbappé. Onder meer Julian Draxler en Angel Di Maria waren daarna dichtbij de 2-1 voor PSG, maar het was tot ieders verrassing Strasbourg dat met de drie punten aan de haal ging. Stéphane Bahoken schoot fantastisch binnen in de 65e minuut.

Na de nederlaag heeft PSG, waar Thomas Meunier helaas weer de volledige wedstrijd op de bank zat, nog altijd een voorsprong van tien punten op de naaste achtervolgers. Nummer twee Olympique Marseille heeft tien punten minder. L'OM komt zondag in actie tegen Montpellier.