'Alderweireld wil enorme loonsverhoging, zomerse breuk in de maak'

'Alderweireld wil enorme loonsverhoging, zomerse breuk in de maak'

02-12-2017 15:35

Tottenham Hotspur dreigt Toby Alderweireld kwijt te raken, omdat de vice-kampioen van Engeland weigert te voldoen aan de salariseisen van de Belgische verdediger. Boulevardkrant The Daily Mail schrijft dat zaterdag. 

Alderweireld is sinds de zomer van 2015 een van de dragende krachten van Spurs. De voormalig stopper van Ajax en Atlético Madrid ligt nog tot medio 2019 vast. In maart wordt Alderweireld 29 jaar; hij weet dat er nog één groot contract voor hem inzit.

In Londen verdient de international momenteel zo'n 60.000 euro per week. Alderweireld en zijn management willen best een langere samenwerking aangaan met Spurs, maar dan wél tegen minimaal het dubbele bedrag. Tottenham-voorzitter Daniel Levy weigert echter te voldoen aan die eis. Spurs hanteert een strak salarishuis en de club moet bovendien zuinig doen, nu er een nieuw stadion in aanbouw is. 

Logisch gevolg is dat Alderweireld na afloop van dit seizoen mogelijk in de etalage wordt gezet. En andere optie is om een eenzijdige optie in het contract van de verdediger te lichten. Alderweireld ligt dan een jaar extra vast, maar hij krijgt bovendien een transferclausule van 28 miljoen euro.