Neymar beschermd door Franse scheidsrechters: Willen zo veel mogelijk tolereren

Neymar beschermd door Franse scheidsrechters: "Willen zo veel mogelijk tolereren"

02-12-2017 12:05

Unai Emery maakt zich zorgen over de fysieke gesteldheid van Neymar. De Spaanse trainer van Paris Saint-Germain vindt dat zijn superster vaak stevig wordt aangepakt door zijn directe tegenstanders en meer bescherming van de scheidsrechters verdient.

"Het gaat niet alleen om Neymar, maar het is belangrijk om dit soort spelers te beschermen", wordt Emery geciteerd door Mundo Deportivo. "Neymar is veel aan de bal, zoekt vaak zijn tegenstander op en krijgt veel overtredingen te verduren. Voetbal is een kijksport en daarom moeten we dit soort spelers koesteren."

Pascal Garibian, de baas van het Franse scheidsrechterskorps, kan zich vinden in de woorden van Emery. "Scheidsrechters moeten technische, creatieve spelers zoals Neymar zo veel mogelijk beschermen. Zij zijn nu eenmaal het meest vatbaar voor overtredingen", laat hij weten aan Le Parisien. "We willen zo veel mogelijk tolereren en in de geest van de wedstrijd fluiten. Je moet echter de juiste balans tussen bescherming en intensiteit zien te vinden."