Engelsen zien loting positief tegemoet: Die wedstrijd absoluut niet verliezen

Engelsen zien loting positief tegemoet: "Die wedstrijd absoluut niet verliezen"

01-12-2017 18:47
4

In ons Belgenland wordt de WK-loting positief onthaald, maar ook aan de andere kant van het Kanaal hebben ze al ergere trekkingen aanschouwd. Alan Shearer heeft alvast veel vertrouwen in de poulefase.

De voormalige doelpuntenmachine denkt dat de Engelse bondscoach, Gareth Southgate, niet zal klagen. "Southgate zal redelijk tevreden zijn met deze loting. Weet je wat het is op zo'n groot toernooi, je mag die eerste wedstrijd absoluut niet verliezen", laat de 63-voudige international zijn ervaring spreken bij BBC Radio.

Shearer graaft in zijn geheugen. "Het lijkt op het WK van 1998, toen Gareth nog speler was en ik er ook bij was. Toen openden we ook tegen Tunesië, mét een zege. Maar als het ergste gebeurt, kan je meteen beginnen achtervolgen", schetst hij het doemscenario.

De laatste keer dat Engeland haar openingsduel won op het WK, dateert al van 2006. Toen werd Paraguay geklopt met het kleinste verschil. In Zuid-Afrika (2010) hielden de Verenigde Staten de Engelsen op een 1-1-gelijkspel, vier jaar later bleek Italië met 1-2 te sterk op Braziliaanse bodem.