LOTING: Rode Duivels krijgen topland, maar mogen zeker niet klagen over loting

LOTING: Rode Duivels krijgen topland, maar mogen zeker niet klagen over loting

01-12-2017 16:43
1

De loting is altijd het startsein om serieus naar het wereldkampioenschap toe leven. Onze Rode Duivels kregen vrijdag in Moskou te horen welke drie landen zij in de groepsfase zullen treffen.

De gehele WK-loting (inclusief reacties) is rechtstreeks te volgen via het liveblog van VoetbalPrimeur.be. Mis niks van de moeder aller lotingen!

Toen het ceremoniële gedeelte eenmaal ten einde was, kon er eindelijk worden begonnen met de loting. België kwam als zevende uit de bokaal en werd daarmee automatisch groepshoofd van poule G. Vervolgens was het vol spanning wachten op de eerste opponent die vanuit pot 2 aan de Rode Duivels zou worden gekoppeld. Het werd Engeland, dat op de laatste speeldag de tegenstander zal zijn.

Gelukkig volgde vanuit de derde pot wel een meevaller. Tunesië, de nummer 27 van de wereldranglijst, zal de tweede tegenstander zijn. Tot slot kreeg België ook een meevaller uit de minste pot. Panama kwam namelijk in poule G terecht, omdat het niet meer in poule F terecht kon. Panama werd direct op plek G2 geplaats, wat betekent dat de Rode Duivels het in speelronde 1 tegen de WK-debutant zal opnemen.