Stijnen duikt terug op... in Eerste Provinciale: Ik hoop klein steuntje te zijn

Stijnen duikt terug op... in Eerste Provinciale: "Ik hoop klein steuntje te zijn"

01-12-2017 13:15
4

Stijn Stijnen is al een tijdje voetballer af, hij baat tegenwoordig een goeddraaiende Bed & Breakfast uit. De inmiddels 37-jarige Stijnen wil nu zijn geld steken in een club die de laatste jaren zware klappen heeft gekregen: Racing Mechelen.

De traditieclub is na enkele degradaties afgezakt van de toenmalige Tweede Klasse naar Eerste Provinciale. In heel zijn geschiedenis heeft die club nog nooit op zo'n laag niveau gespeeld. Stijnen, die begin dit jaar van het toneel verdween bij amateurclub Sporting Hasselt, wil het team nu financieel helpen.

Stijnen doet dat niet zonder reden. "We hebben door mijn verleden bij Club heel veel gasten uit West-Vlaanderen. Maar de regio Mechelen is één van onze zwakkere plekken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om daar wat meer op de kaart te komen", meldt hij aan Het Laatste Nieuws.

Racing Mechelen is voor Stijnen de ideale keuze. "Persoonlijk heb ik een zwak voor traditieclubs die door omstandigheden afgegleden zijn. Ik weet hoe moeilijk het is om terug te keren. Met mijn sponsoring hoop ik een klein steuntje te zijn in die wederopbouw."