De lat ligt hoog voor de Rode Duivels: Het volk verwacht dat van ons

De lat ligt hoog voor de Rode Duivels: "Het volk verwacht dat van ons"

01-12-2017 07:30
4

Vrijdagnamiddag staat in het Kremlin eindelijk de loting voor de groepsfase van het WK op het programma. Na heel wat proeflotingen is het tijd voor het échte werk, in de late namiddag kennen de Rode Duivels hun tegenstanders in Rusland. Toby Alderweireld – momenteel nog aan het revalideren van een blessure – legt de lat hoog.

De verdediger van Tottenham Hotspur zal de loting niet LIVE kunnen volgen, al zal hij ongetwijfeld snel de tegenstanders te zien krijgen. "Ik ben dan aan het revalideren, dus ik zal de uitkomst wel te zien krijgen op mijn gsm", reageert hij bij Sporza.

De ambities van Alderweireld liggen dan ook hoog, hij neemt dan ook geen blad voor de mond. "Elke topsporter moet voor het hoogste gaan, dus wij gaan naar het WK om te winnen. Dat moet je durven te zeggen, al betekent dat natuurlijk niet dat we dat ook zomaar zullen doen."

"Het volk verwacht veel van ons en het is mooi dat wij als klein land die ambitie kunnen uitspreken, maar er moet ook wel een stukje realisme zijn. Landen die veel groter zijn zoals Brazilië, Frankrijk, Argentinië, Duitsland of Spanje hebben dezelfde ambitie", besluit hij.